Uitvinden is verbindingen maken

Over ons Jesse Borm

foto van Jesse Borm

Jesse Borm

Uitvinder

Onderzoeker, levensgenieter i.o., terugtredend perfectionist

"De verstokte perfectionist in mij, zorgde ervoor dat ik maar moeizaam mijn weg kon vinden in het leven. Als het niet perfect is dan liever niet, luidde mijn devies. Gelukkig werd ik mij daar steeds bewuster van en besloot op een gegeven moment het roer om te gooien. Mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie, mijn vervolgopleiding tot therapeut en mijn ervaringen in de buitensport en de zorg hadden mij niet volledig gebracht wat ik wilde.

Sinds mijn eerste ervaring met DOS in de vorige eeuw heeft de computertaal altijd wel tot mijn verbeelding gesproken. Tijdens mijn studie heb ik ook eens wat geprogrammeerd wat goed beviel, dus ik dacht ‘dit moet het zijn’. Ik volgde een stoomcursus programmeren bij Codaisseur en kon enige tijd later aan de slag bij Clickhere. Wat mij meteen opviel was de enorme vrijheid binnen deze platte organisatie. Iedereen kan doen waar hij zin in heeft, als je je verantwoordelijkheden maar na komt. En dan overdrijf ik maar een heel klein beetje. Na mijn eerste dag had ik een bureau, een computer en een stoel en kreeg ik te horen: 'Als je iets wilt weten dan moet je het maar vragen'. Er was alle ruimte om te kiezen welke richting ik op zou gaan. Na een aanvankelijke focus op de frontend, begin ik nu ook het mooie te zien van de achterzijde en hoop ik ooit als full-stack developer te eindigen."

Daarnaast is Jesse zo gelukkig om thuis vijf fantastische wezens om zich heen te hebben. Wat hij in het leven zoekt is betekenis. “Ik zoek en vind dit op verschillende vlakken, in mezelf, in de wereld, op de computer, in boeken, in het bos en ook in anderen”.