Uitvinden is verbindingen maken

Over ons Pedro de Vries

foto van Pedro de Vries

Pedro de Vries

UItvinder

Ontwikkelaar, natuurkundige, onderzoeker

“Mijn voorliefde voor wiskunde en mijn nieuwsgierigheid hoe de wetten van de natuur in elkaar steken heb ik gecombineerd door natuurkunde in Delft te studeren. Na mijn afstuderen stelde ik mij als doel om vooral zelf kennis te produceren en te ontwikkelen. Gedurende twintig jaar heb ik op verschillende universiteiten en onderzoeksinstituten gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker. Ik ben gepromoveerd en heb me bekwaamd in de theoretische - en computationele fysica.

Nadat ik in ruime mate mijn ‘ei’ gelegd heb besloot ik om een andere route te volgen en heb ik enige jaren bij een bank gewerkt. Na deze ervaring wilde ik mijn programmeerervaring inzetten om de IT in te gaan.

Bij Clickhere ontwikkel ik webapplicaties. Dat er bij Clickhere met een open vizier naar een probleem wordt gekeken dat spreekt mij erg aan. “Gemeenschappelijk aan een concreet doel werken met tegelijkertijd een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid” vindt hij leuk aan zijn baan. “Daarnaast is het fijn om echt samen met je collega’s te kunnen werken in een bedrijf dat niet zo groot is dat anonimiteit op de loer ligt”.

In de loop der jaren heeft Pedro in zijn vrije tijd een aardige hoeveelheid uiteenlopende hobby’s beoefend en uitgeprobeerd. Van sportief zoals voetbal en hardlopen tot stijldansen en de Argentijnse tango. Daarnaast heeft hij ook nog een beetje leren zingen. In de categorie vechtkunst zijn karate en taijiquan aan bod gekomen. En ook voor lichaam en geest zorgt hij goed middels qigong en meditatie. Een heel uiteenlopend genre dus, net zoals Pedro zelf.