Murdoch

Murdoch


Murdoch is een framework dat de orderafhandeling volledig administreert en rapporteert. Vanaf het moment dat de klant bestelt, tot het moment dat de vervoerder de bestelling bij hem aflevert. Deze order delivery manager wordt vooral ingezet in de telecom.

Hoe werkt het?

Zodra een klant een product bestelt op een webshop, gaat Murdoch draaien. Op basis van ordernummers verzamelt hij alle artikelen, print de noodzakelijke documenten uit zoals uitleverdocumenten en registreert elke stap in het proces. Ook houdt Murdoch de voorraad bij en registreert hij de retourstromen. Eén medewerker kan eenvoudig de hele orderstroom bewaken en aanpassen.

Omdat Murdoch werkt via veel soorten interfaces, kunnen we het makkelijk aansluiten op externe systemen zoals een webshop, een vervoerder en een telefoonservice.

Voordelen

  • betere orderverwerking: de kans dat je een order incompleet uitlevert, wordt veel kleiner
  • minder uren werk: je hebt maar één medewerker nodig die het totale proces bewaakt en beheerst
  • betere rapportages: Murdoch geeft een orderoverzicht op het niveau dat je wilt: per order, per maand, per klant, per product etc.
  • meer flexibiliteit: Murdoch sluit makkelijk aan op externe systemen en stelt je in staat orders eenvoudig aan te passen.

Wie was Murdoch?

William Murdoch (1754-1839) was een Schotse uitvinder. Hij staat bekend als de uitvinder van de gaslamp, maar ook van de buizenpost, een systeem dat in wereldsteden op grote schaal werd gebruikt. Zo lag in Parijs in 1940 een buizennetwerk van 467 kilometer, waar de door perslucht voortgedreven kokers wel 70 kilometer per uur aflegden.