Uitvinden is verbindingen maken

Over ons Kris Smilde

foto van Kris Smilde

Kris Smilde

Chief

Niet programmeur, chief of everything, hardloper

“Een echte Groninger wordt vaak geroemd om zijn nuchterheid. En dat ben ik ook: nuchter rechtdoorzee en duidelijk. Ik studeerde technische bedrijfskunde, omdat ik veel dingen leuk vond. Ik had dan ook nog geen idee wat ik wilde worden. Ik heb dan ook bij flink wat bedrijven gewerkt en heb in diverse functies gezocht naar de voorwaarden voor een ideale werkplek: bij Mercedes Benz in het web-operations team, als trainee bij Ford Nederland en als business consultant bij Capgemini. Daar heb ik veel over mezelf geleerd, onder andere dat ik erg resultaatgericht ben. Als consultant ben je echter al weg bij de klant als de resultaten zichtbaar worden. In mijn volgende rollen bij KPN en Eurail.com is de commerciële resultaatverantwoordelijkheid erg belangrijk voor me geweest."

"Iedere keer dat ik van baan veranderde, ging ik bij een kleiner bedrijf werken. Dat werd een rode draad in mijn carrière. Kleinere bedrijven vind ik om verschillende redenen fijn: er wordt minder politiek bedreven en je hebt meer invloed op het resultaat. Ik wil geen dingen doen waarvan het nut niet duidelijk is. Zo werken wij ook bij Clickhere: voordat we iets oppakken, staan we stil bij het doel en overwegen we of er geen eenvoudigere manier is om dit doel te bereiken. De sfeer is ook erg open bij Clickhere. Iedereen geeft eerlijk terug wat ze zin en onzin vinden. Die directe communicatie past erg bij mij. Ook vind ik het prettig dat iedereen bij Clickhere zichzelf kan zijn. De mensen hier hebben gemiddeld meer levenservaring en meer zelfkennis en dat is ook prettig werken.”

Kris loopt niet alleen hard in zijn werk; hij heeft al menig marathon uitgelopen. Vroeger wilde hij Midas Dekkers worden. Zijn zoontjes weten inmiddels exact welke vogels er in de tuin zitten.