ClickHere

uitvindingen

Sinkel

Je webshop staat als een huis met Sinkel: een online applicatie waarmee je een nieuwe webshop kunt bouwen of je bestaande webshop kunt uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.

Murdoch

Murdoch is een framework dat de orderafhandeling volledig administreert en rapporteert. Vanaf het moment dat de klant bestelt, tot het moment dat de vervoerder de bestelling bij hem aflevert.

Coster

Redacties van vaktijdschriften kunnen hun werkproces met Coster grotendeels automatiseren. Vanaf inschrijving tot publicatie: Coster organiseert het proces, beheert de inkomende informatie en de beoordelingen.

Plantijn

Met Plantijn kunnen uitgevers en webredacties content online beheren. Contentmanagement wordt liederlijk eenvoudig. Publicatie is in eerste instantie op het web, maar je kunt er ook een printbare variant van maken.

Alle uitvindingen
uitvinders

Sjoerd

Biochemicus, knutselaar

“Ik was junior-redacteur van het blad PC Active toen ik hoorde dat ze iemand zochten bij de internetprovider van dat blad. En omdat ik van jongs af aan al bezig was met computers – dat begon al met machinetaal op de Commodore 64 – vond ik dat wel bij me passen. Enkele jaren later kwam ik terecht bij een internetprovider in Amsterdam. Het was een baan voor zes maanden, maar het bedrijf ging twee maanden na mijn start failliet. Een collega – toen inmiddels al ex-collega – zei: ‘Bij Joep zoeken ze iemand.’ En zo kwam het. Ik bouw al zo lang applicaties, blijkbaar is er iets wat me trekt. Maar als je me vraagt wat, dan duurt het even voor er een antwoord komt. Ik maak iets dat een bepaalde intrinsieke schoonheid heeft, iets dat ergens toe leidt en een probleem oplost. Veelal kun je vergelijkbare problemen niet op dezelfde manier oplossen, maar moet je een list verzinnen om bijvoorbeeld aan een specifieke technische eis te kunnen voldoen. Op die manier is de weg die ik naar de oplossing afleg altijd leerzaam.”

Sjoerd woont in een klein dorp in Noord Holland, want daar moeten ook mensen wonen. Hij houdt van muziek en probeert die ook zelf te maken. Momenteel vooral op de didgeridoo.
Waarom?  De klanken die de didgeridoo kan voortbrengen zijn enorm divers. Daarnaast kun je, als je de juiste balans in de ademhaling weet te vinden, zonder onderbreking heel lang doorspelen. Wat, als je lang genoeg doorgaat, leidt tot een soort meditatieve staat waar geluid, klanken en ademhaling je hele wereld vullen (spierpijn laten we hier buiten beschouwing). Alleen al na de les voel je je helemaal opgekikkerd. Daar zit overigens niets geheimzinnigs achter, het didgeridoo-spel vereist naast concentratie op het spel een flinke inspanning van het lichaam. En beide zijn, na een dag vooral gevuld met denkwerk achter een beeldscherm, de perfecte afwisseling.

lab

MAME: arcade emulator

17 December 2015 door Bas

Kerstborrel in eigen speelhal

lees verder

Zend_Soap_AutoDiscover conflicteert met EAccelerator

04 March 2014 door Freddy

Zend_Soap_AutoDiscover WSDL werkt niet goed wanneer EAccelerator actief is.

lees verder

Ingress

20 September 2013 door Ellen

lees verder
meer lab