ClickHere

uitvindingen

Sinkel

Je webshop staat als een huis met Sinkel: een online applicatie waarmee je een nieuwe webshop kunt bouwen of je bestaande webshop kunt uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.

Murdoch

Murdoch is een framework dat de orderafhandeling volledig administreert en rapporteert. Vanaf het moment dat de klant bestelt, tot het moment dat de vervoerder de bestelling bij hem aflevert.

Coster

Redacties van vaktijdschriften kunnen hun werkproces met Coster grotendeels automatiseren. Vanaf inschrijving tot publicatie: Coster organiseert het proces, beheert de inkomende informatie en de beoordelingen.

Plantijn

Met Plantijn kunnen uitgevers en webredacties content online beheren. Contentmanagement wordt liederlijk eenvoudig. Publicatie is in eerste instantie op het web, maar je kunt er ook een printbare variant van maken.

Alle uitvindingen
uitvinders

Is de directeur/baas, maar wil dat liever niet. Hij houdt veel te veel van de techniek.

Joep

Biochemicus, knutselaar

Sjoerd

Developer, muzikant, filosoof

Sjors

Developer, wielrenner en fröbelaar

Freddy

Developer, doctorandus, bakker

Pepijn

Duizendpoot, regelneef, kwartiermaker

Ellen

Boekhouder, fysiotherapeut en grootaandeelhouder van Clickhere

Jolien

Developer, fotograaf en cartograaf

Jip

Informatieanalist en criticus

Felicity

Navigator, motormuis, piloot

Joris

Ontwikkelaar, coach, voorelkaarkrijger

Bas

Programmeur, communicator, eeuwige student

Thomas

Alle uitvinders
lab

MediaWiki CMS

Geschreven op 1 september 2011 door Freddy

Voor uitgeverij de Tijdstroom maken we een website-versie van het "Leerboek kindergeneeskunde". Vanwege de gestructureerde brondata, besluiten we om in plaats van het Clickhere CMS (Content Management System), de open source MediaWiki wikisoftware te gebruiken. Dit heeft als groot voordeel dat we nu geen maatwerk CMS hoeven te programmeren, maar gebruik kunnen maken van bestaande zeer uitgebreide MediaWiki-functionaliteit. Daarnaast wordt de voorkant-website nu ook versimpeld tot een alleen-lezenwebsite, die we maken we in een web 2.0 ontwikkelomgeving: Ruby on Rails. Op gezette tijden exporteren we de bewerkte brondata uit de MediaWiki naar de Ruby on Rails website.


Belangrijke eigenschappen van het MediaWiki CMS zijn:


Semantic MediaWiki

De Semantic MediaWiki extensie stelt je in staat om MediaWiki artikelen nog meer te structuren, dynamisch - zonder gebruik te maken van voorgedefinieerde relaties (NoSQL). Voor het "Leerboek kindergeneeskunde" zijn o.a. de extra relaties "Index" en "Vraag/Antwoord" gedefinieerd.


Index

De MediaWiki is in staat om een index te genereren. Hiertoe kunnen woorden in een MediaWiki artikel worden gemarkeerd met een "index" macro. Deze macro is een door Clickhere gedefinieerde MediaWiki template. De index wordt gegenereerd met behulp van een Semantic Search Query.


Vraag/antwoord

Aan bepaalde artikelen hangt een kleine quiz waarmee studenten hun kennis kunnen toetsen. Semantic MediaWiki toont bij deze artikelen een overzicht van gekoppelde vragen, en bij de vragen komt een verzicht van multiple-choiceantwoorden. De redacteur kan hierdoor snel springen naar tekst die hij wil bewerken. Voor de bewerking gebruikt hij een formulier van de MediaWiki Semantic Forms extensie.