ClickHere

uitvindingen

Sinkel

Je webshop staat als een huis met Sinkel: een online applicatie waarmee je een nieuwe webshop kunt bouwen of je bestaande webshop kunt uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.

Murdoch

Murdoch is een framework dat de orderafhandeling volledig administreert en rapporteert. Vanaf het moment dat de klant bestelt, tot het moment dat de vervoerder de bestelling bij hem aflevert.

Coster

Redacties van vaktijdschriften kunnen hun werkproces met Coster grotendeels automatiseren. Vanaf inschrijving tot publicatie: Coster organiseert het proces, beheert de inkomende informatie en de beoordelingen.

Plantijn

Met Plantijn kunnen uitgevers en webredacties content online beheren. Contentmanagement wordt liederlijk eenvoudig. Publicatie is in eerste instantie op het web, maar je kunt er ook een printbare variant van maken.

Alle uitvindingen
uitvinders

Is de directeur/baas, maar wil dat liever niet. Hij houdt veel te veel van de techniek.

Joep

Biochemicus, knutselaar

Sjoerd

Developer, muzikant, filosoof

Sjors

Developer, wielrenner en fröbelaar

Freddy

Developer, doctorandus, bakker

Pepijn

Duizendpoot, regelneef, kwartiermaker

Ellen

Boekhouder, fysiotherapeut en grootaandeelhouder van Clickhere

Jolien

Developer, fotograaf en cartograaf

Jip

Informatieanalist en criticus

Felicity

Navigator, motormuis, piloot

Joris

Ontwikkelaar, coach, voorelkaarkrijger

Bas

Programmeur, communicator, eeuwige student

Thomas

Alle uitvinders
lab

Licenties???

Geschreven op 1 november 2012 door Ellen

Derde week oktober: een brief van de Business Software Alliance. We worden sterk aangeraden onze licenties op orde te brengen want aan 'onze' branche wordt de komende maanden extra aandacht besteed door deze organisatie.

Grappig. Clickhere is bijzonder trots op de Open Source Software die gebruikt wordt en wil daarin graag een koploper en een uniek uitvinder zijn. Woorden als Word of Microsoft zijn echt niet vies, maar worden niet vaak gebruikt.

Met OSS bouwt Clickhere door op de schouders van anderen terwijl we zelf anderen een schouder aanbieden om door te bouwen. Bouwen is eigenlijk niet het goede woord. We spreken graag van uitvinden, omdat dat woord meer passie en vrijheid in zich heeft en dat past beter bij ons, onze producten en projecten.

En wat drijft nou deze BSA? Welke mastodont zit hierachter om licenties te slijten? Is het toevallig dat deze actie samenvalt met de introductie van Windows8? Waarom wordt er aangenomen dat een zichzelf respecterend bedrijf illegaal spul zou willen gebruiken? Waarom zo'n licht-agressieve brief?

We zijn op zijn zachtst gezegd verbaasd.

Clickhere en Ubuntu, Firefox, LibreOffice, Mozilla Thunderbird, Ruby ... Ja.
Clickhere en licenties, nou nee.

We hebben een brief aan de BSA gestuurd waarin we aangeven dat we uit het steekproefbestand willen worden verwijderd. Zou zonde van de tijd zijn hier binnen te komen vallen. We zijn benieuwd.