ClickHere

uitvindingen

Sinkel

Je webshop staat als een huis met Sinkel: een online applicatie waarmee je een nieuwe webshop kunt bouwen of je bestaande webshop kunt uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.

Murdoch

Murdoch is een framework dat de orderafhandeling volledig administreert en rapporteert. Vanaf het moment dat de klant bestelt, tot het moment dat de vervoerder de bestelling bij hem aflevert.

Coster

Redacties van vaktijdschriften kunnen hun werkproces met Coster grotendeels automatiseren. Vanaf inschrijving tot publicatie: Coster organiseert het proces, beheert de inkomende informatie en de beoordelingen.

Plantijn

Met Plantijn kunnen uitgevers en webredacties content online beheren. Contentmanagement wordt liederlijk eenvoudig. Publicatie is in eerste instantie op het web, maar je kunt er ook een printbare variant van maken.

Alle uitvindingen
uitvinders

Is de directeur/baas, maar wil dat liever niet. Hij houdt veel te veel van de techniek.

Joep

Biochemicus, knutselaar

Sjoerd

Developer, muzikant, filosoof

Sjors

Developer, wielrenner en fröbelaar

Freddy

Developer, doctorandus, bakker

Pepijn

Duizendpoot, regelneef, kwartiermaker

Ellen

Boekhouder, fysiotherapeut en grootaandeelhouder van Clickhere

Jolien

Developer, fotograaf en cartograaf

Jip

Informatieanalist en criticus

Felicity

Navigator, motormuis, piloot

Joris

Ontwikkelaar, coach, voorelkaarkrijger

Bas

Programmeur, communicator, eeuwige student

Thomas

Alle uitvinders
lab

Admin Interfaces / Active Admin

Geschreven op 21 februari 2012 door Sjors

Active admin, een veelbelovend administratie framework voor web applicaties, wordt door clickhere ingezet. We gebruiken dit om onze klanten van een standaard oplossing m.b.t. een administratie interface te voorzien.

Het motto is: "De klant heeft volledige controle over alle data".  De data is exporteerbaar in alle bekende standaardformaten. Active admin biedt slimme filter en zooming mogelijkheden op grote 'data verzamelingen'. Elk scherm kan op maat ingericht worden. Hier een screenshot van klant 'tijdschrift voor psychiatrie', waar een overzicht van alle boekbesprekingen uit een aflevering van het tijdschrift getoond wordt:

 

Natuurlijk wordt een 'dashboard' geboden. In dit geval een verzameling links naar alle administratie onderdelen:

screenshot dashboard

Het is niet alleen een interface om database tabellen beschikbaar en onderhoudbaar te maken, maar veel meer. Zo hebben we voor onze klant 'tijdschrift voor psychiatrie' ook een scherm gemaakt om artikelen via een ftp koppeling te exporten naar 'Pubmed':

 

Er wordt volop gewerkt aan active admin, bekijk deze link maar: Issues op github, ook is de community/gemeenschap rondom deze 'tool' zeer levendig. Zie bijvoorbeeld