Felicity

Informatieanalist en criticus

‘Ik heb bedrijfskundige informatica gestudeerd en daarna nog even aan de pabo. Lesgeven aan kinderen vond ik leuk, maar er zit veel werk omheen: voorbereiden, vergaderen, ouderavonden. Toen ik zwanger werd, ben ik gestopt en later besloot ik toch iets met mijn eerste studie te gaan doen. Computers interesseerden me altijd al en ik wilde wat anders doen dan anderen.

Bij Clickhere is kritiek leveren mijn taak. Ik sta aan het begin en aan het eind van een uitvinding. Als een van de jongens een programma bedenkt, denk ik mee over wat handig zou zijn. Ik verplaats me in de gebruiker. Het kan altijd makkelijker. Als iets af is, bekijk en test ik het. Ik ben heel direct, soms ook wel ontactisch, dan zeg ik bijvoorbeeld: sorry hoor, dat werkt gewoon niet! Dat stukje is dan wel iemands kindje, daar heeft iemand lang op zitten broeden.

Gelukkig vinden ze dat hier niet erg. Ik kan mezelf zijn, tijdens het sollicitatiegesprek merkte ik dat al. De sfeer is gewoon goed. Joep is niet de ‘baas’. Ik vind het fijn om samen te werken in een klein team. Ik heb een eigen bureau maar ik zit eigenlijk overal, schuif bij iedereen aan.

Felicity woont in Nieuwegein, is getrouwd en heeft twee dochters, van 7 en 5. Ze houdt niet van verplichtingen, niet voor zichzelf en zeker niet voor haar dochters. Ze moeten veel kunnen spelen. Kind zijn is heel belangrijk.