Anissa

Front-end developer, maatschappelijk werker en karateka

 

"In het stagejaar van mijn studie Maatschappelijk werk en Dienstverlening wist ik al dat ik hier niet mee door zou gaan. Het voelde niet goed om als twintigjarige een moeder met een dochter van dezelfde leeftijd met grote problemen opvoedkundig advies te geven. Ik wist ook dat ik met een paar gesprekken de problematiek niet volledig kon oplossen en dat gaf geen voldoening.

Ik ben daarom administratief werk gaan doen bij onder andere Nuon. Het administratieve gedeelte had ik snel onder de knie maar toen kwam het besef dat ik op dat gebied snel uitgeleerd was. Omdat mijn vriend PHP-developer is, ben ik me daarin gaan verdiepen. Na enkele online cursussen ontdekte ik dat je in dit vakgebied eindeloos kunt doorgroeien: je kunt voor meerdere talen kiezen en je verbreden of juist specialist worden op één taal. Ik heb me ingeschreven voor het negenwekenprogramma van Codaisseur. Hard studeren, maar ik vond het ontzettend leuk.

Al tijdens mijn eerste gesprek bij Clickhere ervaarde ik dat men hier niet naar je cv kijkt, maar naar je persoonlijkheid. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Ik heb dan wel niet voor de sociale dienstverlening gekozen, maar ik zou niet de hele dag alleen in een kamertje willen zitten.

Mensen zullen me beschrijven als rustig en vriendelijk. Maar ik kan ook op mijn strepen staan. Toen ik klaar was met studeren, ben ik 5 maanden op reis geweest, waarvan ik drie maanden als vrijwilliger in Sri Lanka gewerkt heb. Ik verzorgde baby’s, schilderde tempels, gaf kindmonniken engelse les of haalde bloedzuigers van schildpadden af. Als westerling en als vrouw moet je daar heel assertief zijn, dat heb ik wel geleerd.”

Anissa wil graag nog veel reizen voordat ze aan kinderen begint. In haar jeugd was ze fanatiek karateka. Achter haar nuchtere karakter schuilt ook een fantasy liefhebber: ieder jaar gaat ze naar Castlefest in Lisse.

© Clickhere Interactive BV - Niasstraat 6D - 3531 WP Utrecht
Tel: (030) 273 17 69 - E-mail: Contact@Clickhere.nl