Andreas

Andreas, developer, historicus, puzzelaar

 

Andreas studeerde ‘liberal arts and sciences’, een Engelstalige bachelor waarbij je je eigen vakken kunt kiezen. "Na het eerst een jaar met de studie geneeskunde te hebben geprobeerd kwam ik erachter dat ik behoefte had aan verbreding. Ik heb me drie jaar lang met veel plezier verdiept in de geestes- en sociale wetenschappen. Het leukste aan die opleiding was dat mensen met de meest uiteenlopende interesses en ambities samen studeerden. Ik heb er een gevarieerde groep vrienden aan overgehouden. Daarna heb ik een master geschiedenis gedaan. Maar ik liep ertegenaan dat ik een te sterke identificatie met mijn eigen stukken had. Ik was zo kritisch, ik was mijn creativiteit in het schrijven helemaal kwijt.

Dus ik wilde iets concreters. Even weg van dat theoretische geschrijf. Daarom ben ik bij Codaisseur de opleiding tot programmeur gaan volgen. Dat is heel anders. Je kunt meteen zien of iets werkt. Er is een objectief oordeel mogelijk over de kwaliteit. Ik krijg daardoor meer plezier in leren.

Naast mijn werk verdiep ik me in het programmeren. En ik volg een inhouse cursus Wiskunde van mijn collega Bas, een leuke manier om je probleemoplossend vermogen te vergroten. In goede weken boulder ik drie keer per week. Dat is een hele speelse manier van sporten. Het gaat niet er niet om dat je van een ander wint; het zijn puzzels die je met je lijf moet oplossen.

Clickhere heeft een heel gevarieerd gezelschap. Er is geen enkele neiging om mensen in een keurslijf te dwingen. Een eigenzinnig bedrijf, maar iedereen heeft wel hetzelfde idee over wat er nodig is kwaliteit te leveren.”

Vroeger reisde Andreas veel, maar nu vindt hij kamperen in Frankrijk met zijn meisje prima. Of bordspellen spelen met zijn vriendengroep. Hij zou graag principieel zijn, maar dat lukt hem net niet.

© Clickhere Interactive BV - Niasstraat 6D - 3531 WP Utrecht
Tel: (030) 273 17 69 - E-mail: Contact@Clickhere.nl